۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
کد خبر: 15681210

آب درمانی، لجن درمانی، نمک درمانی و طب سنتی از دیگر جاذبه های گردشگری سلامت است که چندی است بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. ایران به دلیل شرایط خاص جغرافیایی توان بهره وری بالا از این جاذبه ها را دارد و با تبلیغات مناسب می تواند سهم بیشتری از گردشگری سلامت در جهان را به خود اختصاص دهد.

سلام نو – سرویس اقتصادی: یکی دیگر از بخش های درآمدزای حوزه گردشگری مربوط به گردشگری سلامت است. در سالهای اخیر اقتصاد گردشگری سلامت در کشورهای پیشرفته توسعه خوبی داشته و در کشور ما هم تنها در سال 95 درآمد 500 میلیون دلاری از آن ایران شده است.

به گزارش سلام نو، هر روز تعداد زیادی از مردم برای درمان به سفر می روند که رفت و آمد آنها گردش چند صد میلیون دلاری دارد. طبق آمار ارائه شده سالانه حداقل هفت میلیون نفر برای درمان به سفر می روند.

گردشگری پزشکی یا توریسم پزشکی یکی از زیرشاخه های گردشگری سلامت است که اگر بخواهیم به آن نگاهی تاریخی داشته باشیم باید گفت تاریخچه آن به هزاران سال قبل و یونان قدیم بر می گردد. در آن دوره بیماران نه به فکر جراحی زیبایی بودند نه کسی به فکرش عمل قلب باز می رسید. یونانی های قدیم با گذراندن دریای مدیترانه خود را به منطقه ای به نام اپیدوریا می رساندند و با روزه گرفتن در پی شفا گرفتن بودند.

در تعریفی که سازمان جهانی گردشگری از توریسم پزشکی ارائه داده گردشگری پزشکی به معنای آن است که  فرد به منظور درمان بیماری‌های جسمی یا انجام نوعی از عمل‌های جراحی زیر نظر پزشکان در بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی به شهر یا کشور دیگری سفر کند.

در کشور ما تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و چند کلانشهر دیگر با برخورداری از امکانات و خدمات بهداشتی – درمانی مناسب محل رجوع بسیاری از بیماران داخلی و کشورهای همسایه هستند. در سال 95 گزارش شده حدود 150 هزار مسفر خارجی از طریق گردشگری سلامت وارد ایران شده اند.

آب درمانی، لجن درمانی، نمک درمانی و طب سنتی از دیگر جاذبه های گردشگری سلامت است که چندی است بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. ایران به دلیل شرایط خاص جغرافیایی توان بهره وری بالا از این جاذبه ها را دارد و با تبلیغات مناسب می تواند سهم بیشتری از گردشگری سلامت در جهان را به خود اختصاص دهد.

مولفه تعیین کننده در رشد کشورها در توریسم پزشکی قیمت است. احتمالا در بین آشنایان خود دیده اید افرادی را که برای عمل چشم، پر کردن دندان و کارهایی از این دست حاضر هستند تا هزینه احتمالا سنگین بلیت رفت و برگشت به ایران را متقبل بشوند اما به ایران بیایند تا به دندانپزشکی یا چشم پزشکی بروند.

به طور مثال عمل آنژیوپلاستی در آمریکا با رقمی نزدیک به 50 هزار دلار انجام می شود در حالی که این عدد در کشوری مثل هند نزدیک به 15 هزار دلار است. در خدمات دیگر پزشکی هم به صورت میانگین قیمت هند یک پنجم کشور آمریکا است.

در حال حاضر و در سال 2019 بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا به عنوان مهم ترین مقاصد گردشگری به حساب می آیند. در این بین ایتالیا با داشتن سهم 17 درصدی از گردشگری سلامت اروپا خدمات ویژه ای در خصوص نورولوژی، جراحی قلب، انکولوژی، بارداری و ارتوپدی ارائه می دهد و توان بالقوه زیادی در زمینه گردشگری سلامت دارد.

کره جنوبی، تایلند، مالزی، امارات هم از دیگر کشورهایی هستند که در زمینه گردشگری پزشکی سرمایه گذاری خوبی کرده اند و نتایج نسبتا خوبی هم گرفته اند. کاستاریکا، برزیل، مکزیک، پاناما هم از دیگر کشورهای این فهرست هستند.

همان طور که گفته شد گردشگری سلامت یکی از پردرآمدترین شاخه های گردشگری است. باید در نظر داشت که توسعه مستمر این شاخه از گردشگری در ایران الزاماتی دارد که از جمله آن می توان به لزوم تامین زیرساخت ها و امکانات لازم در این حوزه اشاره کرد. بدون شک یکی از بخش هایی که ضعف ما در آن مشهود است بخش تبلیغات است. تلاش برای ایجاد پیوند میان گردشگر سلامت و مراکز رسمی و تایید شده درمانی یکی از موضوعات بسیار مهم و کلیدی است که اگر به آن دقت کنیم توسعه گردشگری سلامت در کشور ما با توجه به ظرفیتی که کشور دارا است، کار دشواری نخواهد بود.

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***