۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵
کد خبر: 15607308

بدترین عادت غذایی این روزها حذف ترشیجات از سفره ایرانی ها است.

به گزارش سلام نو، بنابر اعلام فروشگاه خوان باجی، نگهداری مواد غذایی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در زمان‌های قدیم که یخچال‌های کنونی وجود نداشت، بود که از انواع روش‌ها مانند ترشی، مربا، نمک زنی، دودی کردن و … برای نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شده است. هر یک از این روش‌ها مزایا، معایب و مدل ماندگاری متفاوتی داشتند ولیکن ترشی‌ها علاوه بر خاصیت ماندگاری بیشتر محصولات و حفظ بیشتر خواص موادغذایی اولیه، خاصیت دارویی نیز دارند. این موضوع به این دلیل هست که ماده اصلی ترشی‌ها، سرکه هست که از آن به‌عنوان داروی خانگی نام برده‌اند.

سرکه‌ها انواع گوناگونی (طعم، میزان ترشی، ماندگاری و…) دارند که عمدتاً از انگور، سیب و انجیر به دست می‌آیند ولیکن از سرکه سیب و انگور برای تهیه ترشی‌ها استفاده می‌شود. در طب سنتی ایران، سرکه به‌عنوان حمل‌کننده معرفی شده است که حمل‌کننده‌ها به موادی گفته می‌شود که داروهای مصرفی را به دیگر اعضای مورد نیاز بدن می‌رساند. بدین‌جهت سرکه برای بدن بسیار خاصیت دارد. به علت خاصیت بسیار زیاد سرکه توصیه می‌شود که از انواع ترشیجات در کنارغذا استفاده شود.

قدمت ترشی در ایران بسیار زیاد است و ترشی‌های ایرانی، یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین ترشی‌های جهان می‌باشند. از گذشته تاکنون بسیار مرسوم بوده که ترشی‌ها را در منزل تهیه و آماده شود که به همین جهت ترشی‌های ایرانی بسیار متنوع می‌باشند. از بهترین ترشی‌های ایرانی می‌توان به ترشی لیته، ترشی بادمجان، ترشی هفت‌بیجار، ترشی گل‌کلم، سیرترشی، ترشی میوه (سالاد میوه)، سالاد زمستانی، ترشی فلفل و ترشی موسیر نام برد.

اعجاب‌انگیزترین ترشی

از بهترین و پرطرفدارترین ترشی‌ها می‌تواند به سیرترشی اشاره کرد. سیرترشی علاوه بر مزه فوق‌العاده آن، دارای طبعی گرم است و برای بیماری‌های قلبی و فشارخون بسیار مفید است. البته باید توجه داشت که فقط سیرترشی خانگی دارای چنین خاصیتی هست و نوع صنعتی آن علاوه بر آن‌که چنین خاصیتی را ندارد، بلکه موجب آسیب به بدن می‌شود. در نوع صنعتی آن به واسطه جوشاندن سیر در سرکه رنگ آن قهوه‌ای می‌شود و قابل‌مصرف می‌شود. ولی در نوع خانگی آن با گذر زمان سیرترشی به‌عمل‌آمده که بسیار نرم و خوشمزه هست.

قدمت سیرترشی در اثر درمانی آن بسیار موثر است. هر چه سیرترشی مدت طولانی‌تری به عمل آمده باشد، دارای خاصیت بیشتر و طعم فوق‌العاده‌تری خواهد بود. بدین‌جهت سیرترشی هفت‌ساله از معروف‌ترین حالات سیرترشی هست که دارای خواص بسیار زیادی هست.

از ظروف پلاستیکی جهت نگهداری ترشی استفاده نکنید

باید توجه داشت که‌ترشی را به‌هیچ‌وجه نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری کرد. ماده اصلی‌ترشی که سرکه هست، خاصیت اسیدی داشته و می‌تواند با ظروف پلاستیکی واکنش شیمیایی نشان دهد؛ بنابراین نبایستی ترشیجات را در ظروف پلاستیکی نگهداری کرد. از بهترین ظروف نگهداری ترشی، می‌توان به ظروف شیشه‌ای اشاره کرد، چرا که شیشه جز مواد خنثی محسوب می‌شود و نمی‌تواند با سرکه خاصیت شیمیایی نشان دهد. همچنین ظروف شیشه‌ای سبب ماندگاری بیشتر انواع ترشیجات می‌شوند. از سوی دیگر، درب فلزی ظروف شیشه‌ای، امکان عبور هوا را کاهش داده و باعث ماندگاری بیشتر ترشی شده و همچنین طعم و خواص مواد ترشی حفظ می‌شود.

در مصرف ترشی اعتدال داشته باشید

همان‌گونه که مصرف بیش از حد هر چیزی می‌تواند سبب آسیب به انسان شود، مصرف بیش از حد ترشی نیز می‌تواند سبب آسیب رساندن به بدن شود. پزشکان متخصص گوارش بر این باورند که خوردن بیش از حد ترشی می‌تواند سبب آسیب رساندن به معده شده و احتمال ابتلاء به سرطان را نیز افزایش دهد. همچنین مصرف بیش از حد از ترشیجات سبب حواس‌پرتی، کندی حافظه و حتی آلزایمر می‌شود؛ بنابراین ترشی مصرف کنید اما به‌اندازه و از روی قاعده!/ایسنا

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***