به گزارش سلام نو، مهدی قره شیخلو در حاشیه جشنواره محصولات قرآنی درباره چاپ و تألیف قرآن کریم اظهار داشت: تمامی قرآنهایی که در کشور چاپ میشود باید در دفتر نظارت چاپ و نگارش قرآن تصحیح شود و مجوز دریافت کند ولی برخی ناشران بدون اخذ مجوز اقدام به چاپ قرآن میکنند و ممکن است دارای اشکالات محدود نگارشی باشد اما تقریباً بالایی ۹۹ درصد قرآنهای چاپ شده در کشور بدون اشکال نگارشی چاپ میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن کریم با اشاره به اینکه مجوز چاپ قرآن کریم سال قبل در کشور افت شدیدی داشته است گفت: تیراژ چاپ قرآن در کشور تقریباً به دلیل گرانی کاغذ نصف تقلیل یافته است و متأسفانه در چندماه گذشته قیمت کاغذ چند برابر شده و برای ناشران چاپ قرآن سخت شده و وزارت ارشاد و مسئولان باید در این زمینه چاره اندیشی کنند تا برای چاپ قرآن کاغذ با قیمت مناسب در اختیار ناشران قرار گیرد.
قره شیخلو هدف برگزاری جشنواره محصولات قرآنی ر ا توسعه مفاهیم قرآنی در قالبهای متعدد مانند نشریات مکتوب، وب سایت، فیلمنامه و غیره بیان کرد و گفت: ۳۳۰ اثر به جشنواره ارسال شده است.
وی با بیان اینکه هرساله در زمینه تولید محتوای قرآنی کار و تلاش میشود، نیازها را بیش از تولیدات موجودات دانست و گفت: به عنوان مثال در حوزه فیلم و سریال باید سالانه تولیدات جدید داشته باشیم ولی چون کارهای پرهزینه است اکنون هرچند سال یک بار تولیدات فاخر ملی قرآنی در حوزه فیلم و سریال تولید میشود.
وی افزود: سریال حضرت یوسف با بهره گیری از داستانهای قرآنی تولید و این سریال در بسیاری از کشورها فروخته شده است و در حوزه مجازی اگر نتوانیم محتوای خوب در قالبهای مختلف تولید کنیم قطعاً تولیدات دیگران که با اهداف خاص انجام میشود، کودکان را تحت تأثیر قرار میدهند.
قره شیخلو با اشاره به ظرفیتهای موسسات قرآنی خواستار حمایت از تولیدات این موسسات شد و گفت: در بسترهای اجتماعی یکی از مسائل مهم، خانوادهها به شمار میرود و میتوانیم با استفاده از آموزشهای غیرحضوری و با بهره گیری از تعالیمهای قرآنی، بسیاری از آفتهای زندگی را حذف کنیم.
۲۰۰ رتبه قرآنی در سطح جهان اسلام کسب کردیم
رئیس سازمان دارالقرآن کریم با عنوان اینکه قرآن محور وحدت همه فرقههای اسلامی است گفت: میتوانیم توانمندیها و تجربیات قرآنی را در کشورهای دیگر عرضه کنیم و قبل از انقلاب سهم ما از رتبههای بین المللی قرآنی دو رتبه بود که بعد از انقلاب اسلامی به ۲۰۰ رتبه در سطح جهان اسلام رسیده است و اگر بتوانیم در حوزه قرآن سرمایه گذاری کنیم میتوانیم در حوزههای بین المللی نیز سهم بیشتری داشته باشیم.
قره شیخلو درباره تهیه سند جامع قرآنی نیز با اظهار اینکه این سند در همه استانهای تهیه نشده و روی آن کار نشده است گفت: در استان مازندران این سند به صورت داوطلبانه تهیه شده است و لازم است شورای توسعه فرهنگ قرآنی و حوزههای فرادستی، این سند را در استانها تدوین و تنظیم کنند.
وی با اظهار اینکه سه سند در حوزه آموزش عمومی و فعالیتهای تبلیغی و تریجی و پژوهشی به صورت ملی تهیه شده است تصریح کرد: قطعاً این اسناد نیاز به بومی سازی در استانهای مختلف دارد زیرا شرایط استانهای باهم متفاوت است و امیدواریم فرهنگ تهیه اسناد جامع قرآنی در استانهای مختلف نهادینه شود.
رئیس سازمان دارالقرآن کریم کشور به طرحهای ویژه این سازمان برای ماه مبارک رمضان اشاره و اضافه کرد: برپایی جلسات ختم قرآن و جزءخوانی برگزار میشود و سال قبل این برنامه در بیش از هزار مرکز اجرا شد و امسال شمار این مراکز بیشتر میشود.
وی اعزام گروههای قرآنی به مناطق محروم را از دیگر برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان برشمرد و گفت: بنا داریم حداقل این گروهها به ۱۰ استان از جمله مناطق سیل زده اعزام شوند و فضایی را با هماهنگی ستادهای نمازجمعه هماهنگ کردیم تا مردم قرآنهای نو و بلااستفاده موجود در منازل را به مناطقی که نیاز دارند اهدا کنند./مهر