سلام نو – سرویس سیاسی: جمعه در حالی سپری شد که علی مطهری در مصاحبهای به طور تلویحی تایید کرد که در صورت عدم شرکت در انتخابات مجلس و جمع بندی شخصی و درخواستهای مردم او احتمال شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را بررسی میکند.
علی مطهری، نایب رییس فعلی مجلس شورای اسلامی و از اعضای شناخته شده فراکسیون امید است که در سالهای گذشته نقد و تشویق همزمان اصلاحطلبان و اصولگرایان را با خود داشته است.
او از جدیتری چهرههای حامی آزادی بیان در بین سیاستمداران حاضر در قدرت است که مدافع جدی گفتوگو و فعالیت سیاسی تمام منتقدان است، او همچنین در تمام دهه گذشته از جدیترین مخالفان رادیکالیزم سیاسی، حصر و دخالت نظامیان در سیاست بوده و از حامیان جدی مرحوم هاشمی رفسنجانی به حساب میآمد.
او در تازهترین گفتوگوی خود درباره احتمال حضور در انتخابات ریاست جمهور سال 1400 گفته:
"برای ریاست جمهوری که از بسیاری افراد درخواست بوده و هست. درباره من هم بوده است. صحبتهایی وجود دارد ولی من جایی وارد شده ام که احساس ضرورت کرده ام و احساس اینکه از غیر من برای اینکار برنمی آید. فکر کرده ام این کار غیر از من بر نمی آید و کسی دیگر نیست و باید وارد شد. کاندیداتوری مجلس نیز به همین دلیل بود من احساس کردم کارهایی می توانم انجام بدهم که از دیگران بر نمی آید لذا برای مجلس هشتم به همین صورت ورود داشتم و در مجلس نهم نیز اتفاقاتی افتاده بود که اگر نمی آمدم نوعی عقب نشینی تلقی می شد چون اصولگراها من را از لیست حذف کرده بودند که آمدم و مستقل ورود کردم و رای آوردم و یا برای نائب رییسی وقتی احساس کردم که من رای داشته باشم و اگر نیایم برخی از افرادی که احساس می کنم تندرو هستند ممکن است رای آورند آمدم لذا اگر کسی همفکر من بود و میدانستم رای می آورد نمیآمدم من اگر آزاد باشم در مقام یک نماینده معمولی بهتر می توانم کار کنم. ولی حس کردم اگر نیایم تندروها می آیند و به همین دلیل آمدم. در بحث ریاست جمهوری هم همینطور است. باید به شرایط آن روز نگاه کنیم و ببینیم چه افرادی در میان کاندیدا ها وجود دارد. افراد تندرو داریم یا افراد خوشفکری داریم که رای ندارند یا مثلا اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رای داشته باشم ولی کسی دیگر رای ندارد در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا می کنم."
مغضوب اصولگرایان، محبوب گاه گاه اصلاحطلبان
علی مطهری مشهورترین، فعالترین و پرحاشیهترین فرزند شهید مرتضی مطهری از جدیترین تئوریستینهای انقلاب است، همین ارتباط باعث شد تا او از روز نخست مورد توجه جریانات سیاسی باشد. مطهری با نقدهایش به دولت اصلاحات در مطبوعات مشهور شد و در مجلس هشتم با لیست اصولگرایان به مجلس آمد، اما کار همینجا تمام نشد و او آن اصولگرایی که میخواستند نبود.
علی مطهری از همان اول کار آن اصولگرای مطلوب که از او انتظار داشتند نبود. او هرچند در تمام این سالهای از جدیترین مدافعان حجاب، برخورد با ساپورت پوشان و مواردی این چنینی بوده است و حتی اخیرا از شلاق زدن تماشاگران متخلف در وسط ورزشگاه سخن گفته ولی باز هم ایرادات بسیار بزرگی برای اصولگرایی دارد و آن هم اعتقاد جدیاش به آزادی بیان و مخالفتش با تندرویهای سیاسی جریان راست است.
علی مطهری از همان روز نخست مخالف جدی رفتارهای هزینهزای محمود احمدینژاد بود و در وقایع سال 88 نیز با وجود انتقاد از میرحسین موسوی و کروبی با حصر آنان مخالف بود و همچنان نیز مخالف است و این مسئله را در دیدار نمایندگان مجلس با رهبر انقلاب هم به صورت صریح بیان کرد و جواب رهبری را شنید.
این مسائل باعث میشود تا بدنه اصلاح طلبان مطهری را به عارف و چهرههای نزدیک به او ترجیح دهند ولی گاه و بیگاه از مواضع فرهنگی سوپر اصولگرایانهاش شکایت کنند و ستاره پرفروغش در آسمان اصلاح طلبی با متحجر خواندنش را کم نور کنند.
مطهری متفاوتترین رییس جمهور ایران خواهد بود؟
علی مطهری اگر نامزد انتخابات و پس از تایید صلاحیت رییس جمهور شود میتواند لقب متفاوتترین رییس جمهور ایران را به دست بیاورد. او با قدرت مقام ریاست جمهوری توان برخورد با رادیکالها را دارد و تجربه نشان داده که این کار را تا جایی که ممکن است پیگیری میکند.
او میتواند پس از نزدیک به یک دهه جواب مشخصی در باره حصر به مردم بدهد و وضعیت را یک سره کند. مطهری هم چنین احتمالا یکی از مستقلترین کابینهها را خواهد داشت و یکی از جسورترین روسای جمهوری ایران لقب خواهد گرفت، جسوری که البته در مواضع فرهنگی مخالفت اصلاح طلبان و در مواضع سیاسی مخالفت اصولگرایان را با خود همراه دارد.