محققان به این نتیجه رسیدند که دانه های کرفس به خاطر خاصیت ادرارآور بودن می تواند در دفع سدیم از بدن موثر باشند و پرفشاری خون را دردرمان کنند.

به گزارش سلام نو، همه ما با گیاه کرفس آشنا هستیم و بخش ساقه این گیاه را به اشکال مختلف مورد استفاده قرار می دهیم، اما شاید کمتر از این نکته آگاه باشیم که دانه های کرفس نیز می توانند به اندازه ساقه های این گیاه مفید و مغذی باشند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "پرو هلث"، دانه های کرفس هزاران سال است که در پزشکی سنتی هندی به عنوان درمانی برای سرماخوردگی، محصولی ضد التهاب و ادرارآور استفاده می شوند. در شرایطی که دانه کرفس در پزشکی شرقی گزینه ای شناخته شده است، اما جوامع غربی آشنایی کمتری با آن دارند.

دانه های کرفس به طور معمول کوچک و به رنگ قهوه ای تیره هستند و عطر و طعم آنها شبیه به ساقه کرفس است. از این رو، می توان آنها را نیز برای بهبود عطر و طعم غذاهای مختلف به کار گرفت. جدا از کاربرد در آشپزی، دانه کرفس را می توان برای تهیه عصاره و روغن برای درمان بیماری های مختلف نیز استفاده کرد.

فواید سلامت دانه های کرفس

ساقه کرفس شناخته شده‌ترین و پر استفاده‌ترین بخش این گیاه است، اما این به معنای آن نیست که دیگر بخش های کرفس کم فایده هستند. در پزشکی سنتی هندی دانه های کرفس به واسطه اثر مثبت خود بر سلامت قلبی عروقی شناخته شده هستند. از دیگر فواید این ماده غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمک به تنظیم فشار خون

دانه های کرفس ادرارآور هستند و ممکن است برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون به واسطه تسریع دفع سدیم از بدن مفید باشند. سطوح بالای سدیم در خون می تواند موجب انباشت مایع در رگ های خونی شود که افزایش فشار خون را به همراه دارد. دانه کرفس می تواند جایگزینی طبیعی و بی خطر برای داروهای ادرارآور مصنوعی باشد.

کاهش التهاب در نقرس و آرتریت

دانه کرفس دارای خواص ضد التهاب است که می تواند به تسکین درد و ناراحتی ناشی از بیماری های نقرس و آرتریت کمک کند.

کاهش گرفتگی های ماهیچه ای

خواص ضد التهابی در دانه های کرفس به کاهش گرفتگی های ماهیچه ای کمک می کنند که به ویژه برای ورزشکاران و زنانی که از دردهای قاعدگی رنج می برند، مفید است.

خواص ضد عفونی کننده

افزون بر ویژگی ادرارآور بودن، دانه های کرفس دارای ترکیباتی هستند که می توانند به تسکین و پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری کمک کنند.

موارد استفاده دانه های کرفس

محصولات دانه کرفس در بازار موجود هستند که به روش های مختلف هم در آشپزی و هم در پزشکی می توان از آنها استفاده کرد.

کپسول ها و قرص های دانه کرفس

مصرف خوراکی قرص های دانه کرفس به تنظیم فشار خون کمک می کند. همچنین، آنها به بهبود سلامت دستگاه ادراری از طریق کاهش عفونت ها کمک می کنند. برای آگاهی از دوز مصرفی مناسب با متخصص مراقبت های بهداشتی و درمانی خود مشورت کنید.

عصاره دانه کرفس

با هدف مقابله با بوی نامطبوع، عصاره دانه کرفس به طور معمول به عطرها، روغن های معطر و صابون ها افزوده می شود.

روغن اساسی دانه کرفس

روغن اساسی دانه کرفس می تواند به صورت موضعی برای تسکین دردها و بیماری های مختلف استفاده شود.

ادویه دانه کرفس

ادویه دانه کرفس یه شکل کامل یا پودر به فروش می رسد و می توان آن را به سالادها، ترشی ها و دستورالعمل های دیگر اضافه کرد. ادویه پودر دانه کرفس برای افرادی که در پی جایگزینی برای نمک هستند، انتخاب خوبی است.

دستورالعمل های ساده و سالم حاوی دانه کرفس

در دنیای آشپزی از دانه های کرفس برای بهبود عطر و طعم غذا و سالاد استفاده می شود. با استفاده از ادویه دانه کرفس دیگری نیازی به افزودن ساقه کرفس به غذا برای بهره‌مندی از عطر و طعم آن نخواهید داشت.

چاشنی دانه کرفس برای سالاد

مواد تشکیل دهنده:

نصف فنجان روغن زیتون فوق بکر

2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

1 قاشق چایخوری سرکه سیب

نصف یک پیاز کوچک پوست کنده و نگینی خرد شده

1 قاشق غذاخوری عسل خام

یک چهارم قاشق چایخوری دانه کرفس

مقداری پودر سیر

نمک هیمالیا

پودر فلفل سیاه

روش تهیه:

تمام مواد تشکیل دهنده را در یک دستگاه مخلوط کن ریخته و تا زمانی که بافتی یکدست شکل بگیرد به هم زدن ادامه دهید.

برای بهبود مزه این چاشنی سالاد می توانید نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.

این چاشنی را تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید.

دستورالعمل چای دانه کرفس

1 تا 2 قاشق چایخوری دانه کرفس

1 فنجان آب

دانه های کرفس را کوبیده و درون آب داغ بریزید.

یک درپوش روی فنجان قرار داده و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد.

این چای را سه بار در روز مصرف کنید.

اگر به دانه های کرفس دسترسی ندارید می توانید از دانه های شوید یا زیره سیاه نیز استفاده کنید. همچنین، می توانید از چند برگ یا ساقه کرفس استفاده کنید زیرا عطر و طعم آنها مشابه هم است.

روغن دانه کرفس

به واسطه رایحه تند و گرم، روغن دانه کرفس بیشتر در عطرها و روغن های معطر استفاده می شود. جدا از رایحه خوشایند، روغن اساسی دانه کرفس می تواند برای تسکین برخی شرایط، از جمله التهاب نیز استفاده شود. از جمله کاربردهای روغن اساسی دانه کرفس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دفع پشه

با چکاندن چند قطره روغن اساسی دانه کرفس در لوسیون بدن خود می توانید خود را در برابر نیش پشه ها محافظت کنید. این گزینه ای طبیعی برای دور کردن حشران مزاحم است.

ضد التهاب

از روغن دانه کرفس می توانید روی قسمت های ملتهب بدن برای تسکین تورم استفاده کنید. البته پیش از استفاده، روغن دانه کرفس را روی بخش کوچکی از پوست امتحان کنید تا از عدم واکنش آلرژیک اطمینان حاصل شود.

تسکین کرامپ های قاعدگی

استفاده از روغن دانه کرفس روی شکم می تواند به کاهش کرامپ ها و درد قاعدگی کمک کند زیرا از خواص ضد گرفتگی ماهیچه سود می برد.

عوارض جانبی دانه کرفس

دانه کرفس می تواند با انواع مختلف داروها واکنش نشان داده و اثر آنها در بدن را کاهش یا افزایش دهد. از جمله داروهایی که نباید با محصولات دانه کرفس استفاده کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لیتیوم: استفاده از محصولات دانه کرفس به همراه مکمل های لیتیوم می تواند به سطوح بالای لیتیوم در خون منجر شود. این شرایط می تواند چگونگی جذب و استفاده از این ماده معدنی در بدن را تغییر دهد.

داروهای تیروئید: لووتیروکسین، یکی از داروهای تیروئید، در صورت مصرف همراه با محصولات دانه کرفس می تواند با کاهش اثرگذاری خود مواجه شود.

داروهای ادرارآور: دانه های کرفس می توانند اثر داروهای ادرارآور را افزایش دهند که ممکن است به کم آبی بدن و عوارض جانبی جدی دیگر منجر شود.

داروهای رقیق کننده خون: دانه کرفس نباید با آسپرین، وارفارین و دیگر داروهای رقیق کننده خون مصرف شود. این محصول حاوی ترکیبات رقیق کننده خون است که می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

مصرف محصولات دانه کرفس برای زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند نیز توصیه نمی شود زیرا پژوهش های کافی برای بررسی آثار احتمالی آنها بر وضعیت بارداری یا کودک انجام نشده است. همچنین، خطر سقط جنین به واسطه ویژگی های رقیق کنندگی خون دانه کرفس وجود دارد.

افرادی که دارای سطوح پایین فشار خون هستند، بیماران مبتلا به التهاب کلیه و افرادی که به گرده درخت فان آلرژی دارند نیز باید از دانه کرفس پرهیز کنند./عصرایران

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***