به گزارش سلام نو، مهدی طغیانی - استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان - با اشاره به رکود موجود در اقتصاد کشور، اظهار کرد: دولت به عنوان گرداننده اصلی اقتصاد ایران، نقشآفرینی جدی در این حوزه و سهم بزرگی در آن دارد؛ به تعبیری وقتی که دولت سرما میخورد، اقتصاد ایران تب میکند!
وی افزود: دولت باید با تمام قوا برای انتقال نقش خود به مردم تلاش کند تا مردم در عرصه اقتصاد فعالتر شوند. مثلاً اگر سرمایهگذاری دولت در امور اقتصادی کم شد، باید سرمایهگذاری مردم زیاد شود.
طغیانی با اعتقاد بر اینکه با حجم بالای نقدینگی که اکنون وجود دارد، میتوان به چنین چشماندازی دست یافت، اظهار کرد: البته این موضوع مشروط به سیاستگذاریهای درست است تا دولت بتواند وزنههای سوداگری و منفعت را کم کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در صورت واگذاری سهم دولت در اقتصاد به مردم، فعالان اقتصادی به سراغ عرصههای تولیدی خواهند رفت، اظهار کرد: تا زمانی که اقتصاد ایران دچار سوداگری باشد و از این راه کسب درآمد کند، هیچ عقل سالمی در زمینههای مولد سرمایهگذاری نخواهد کرد؛ بنابراین مهمترین اقدام که منجر به رونق تولید میشود، تشویق و حرکت به سمت بخش سرمایهگذاری است.
برداشت از صندوق ذخیره ملی؛ نه!
طغیانی درباره مسئله برداشت از صندوق توسعه ملی به منظور جبران خسارات سیل اخیر که از سوی دولت مطرح شد، اظهار کرد: صندوق توسعه ملی از ابتدا به این منظور ایجاد شد تا هرسال بخش بیشتری از درآمد نفت به آن واریز شود و از اتکای دولت به نفت در بودجه بکاهد.
او افزود: همچنین قرار شد از منابع این صندوق به سرمایهگذاران بخش خصوصی که قصد وارد کردن تجهیزات دارند، وام بدهد تا در واقع ثروتی که زیرِ زمین بوده به ثروتی در روی زمین تبدیل شود.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: در سالهای اخیر به دلیل اعمال تحریمها و شوکهای مختلف داخلی و خارجی، دولت عملاً درصد افزایشی سهم واریزی به صندوق توسعه ملی را متوقف کرده و به بهانههای مختلف از صندوق برداشت کرده است.
وی با بیان اینکه این اقدامات به مذاق برخی از نمایندگان و مسئولان خوش میآید، گفت: وقتی به بهانه توسعه روستایی از صندوق برداشت میشود، برخی از نمایندگان و مسئولان مناطق محروم استقبال میکنند.
طغیانی ادامه داد: باید پرسید این برداشت چقدر به خیر و صلاح بلندمدت اقتصاد کشور است و آیا اساساً در روستاها دلار سرمایهگذاری میشود یا ریال؟ اگر ریال سرمایهگذاری میشود پس دلار باید به ریال تبدیل شود که این کار به پایه پولی اضافه کرده و در نهایت منجر به تورم خواهد شد و سرمایهگذاری در روستا را نابود خواهد کرد.
این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مشکلات و معضلات کشور تمامی ندارد و نباید این مسائل را بهانهای برای برداشت از صندوق قرار داد، تأکید کرد: دولت باید سراغ منابع جدید برود و راهکارهای بلندمدت ارائه دهد./خبرآنلاین