تهمینه میلانی پس از انتشار پُستی برای گرامیداشت روز معمار در صفحه شخصی خود، پُستی برای درگذشت بیژن صفاری، معمار و نقاش منتشر کرد.

وی در صفحه شخصی خود این طور نوشت:

درگذشت معمار تئاتر شهر

بیژن صفاری، معمار و نقاش درگذشت.

بیژن صفاری طراح مجموعه ی تئاتر شهر، استاد سابق دانشکده هنرهای تزئینی دوشنبه دوم اردیبهشت در پاریس در سن ۸۶سالگی درگذشت.

بیژن صفاری در بوزار و مدرسه ویژه معماری در سوئیس و فرانسه تحصیل کرد و در سال ۱۳۳۸به ایران بازگشت.

او همراه دیگر هنرمندانی مانند مارکو گریگوریان، سیراک ملکونیان، سهراب سپهری، پرویز تناولی و منوچهر شیبانی «گروه هنرمندان معاصر» را تشکیل دادند.

آن ها در سال ۱۳۴۰ نمایشگاه مشترکی را در سالن مرکزی بانک صادرات برگزار کردند که بنا بر گزارش رسانه های آن زمان «با استقبال تماشاگران مشتاق رو به رو شد.»

بیژن صفاری طراح مجموعه تئاتر شهر(پارک دانشجو) است که ساخت آن در اواسط دهه ۱۳۴۰آغاز و طی دو سال تکمیل شد.

یادش گرامی

بیژن صفاری؛ طراح مجموعه تئاتر شهر

بیژن صفاری فرزند تیمسار محمّدعلی صفاری، یکی از سیاستمداران، نمایندگان مجلس سنا، شورای ملی و نویسنده ایرانی بود.

بیژن صفاری پس از این که تحصیلات متوسطه خود را به پایان رساند برای ادامه تحصیلات تکمیلی خود به کشورهای سوئیس و فرانسه رفت و رشته معماری را در کشور فرانسه ادامه داد.

بیژن صفاری در سال ۱۳۳۸پس از این که تحصیلات خود را به اتمام رساند به تهران بازگشت و یک شرکت معماری تأسیس کرد.

بیژن صفاری علاوه بر فعالیت معماری به طراحی و نقاشی هم می پرداخت و آثار متعددی در سبک های مختلف کار کرده است که آثارش به جای مانده است.

بیژن صفاری در دانشکده هنرهای تزئینی به تدریس رشته های مختلف هنرهای تجسمی پرداخت و همچنین با تلویزیون ملی ایران و جشن هنر شیراز به عنوان مشاور همکاری کرد.

وی دو فصل از کتابی تحت عنوان "تئاتر و همزادش" اثر آنتونن آرتو را ترجمه کرد و به معرفی نظریه "تئاتر شقاوت" به جامعه تئاتر ایران پرداخت.

بیژن صفاری در سال ۱۳۴۸ در «کارگاه نمایش» حضور پیدا کرد که این کارگاه نمایش را افرادی چون او، خجسته کیا و فریدون رهنما پیشنهاد دادند.

رادیو تلویزیون دولتی، کارگاه نمایش را با هدف کمک کردن به بازیگران، نویسندگان و به دلیل پژوهش در زمینه اجراهای غیرمتداول تئاتری در چهارراه یوسف آباد ایجاد کرد.

مدیریت کارگاه نمایش به عهده بیژن صفاری بود که این کارگاه نمایش، فعالیت خود را با حضور هنرمندانی چون عباس نعلبندیان، ایرج انور، آربی آوانسیان و داوود رشیدی آغاز کرد.

بیژن صفاری با پایه ریزی بینال تهران در دهه سی خورشیدی برای این که نقاشان و مجسمه سازان ایرانی بتوانند آثار خود را ارائه کنند، موافقت کرد.

وی همچنین پس از این که وزارت فرهنگ و هنر و اداره هنرهای دراماتیک، شهرداری تهران پیشنهاد چند سالن مخصوص با داشتن ظرفیت بالا و انواع سن های اجرایی در محل کافه شهرداری را ارائه‌ کردند با این کار هم موافقت کرد.

بیژن صفاری پس از انقلاب ایران به کشور فرانسه رفت و پس از مهاجرت خود، در این کشور به ادامه فعالیت های هنری خود پرداخت.

بیژن صفاری سرانجام در روز دوشنبه دوم اردیبهشت سال ۹۸در سن ۸۶سالگی درگذشت که از جمله آثار ماندگار این هنرمند ایرانی در رشته معماری می توان به طراحی پارک دانشجو در کنار تئاتر شهر و مرمت کردن باغ فردوس در نزدیکی تجریش اشاره کرد.

پس از درگذشت بیژن صفاری، سفارت کشور فرانسه در تهران در توئیتی برای این هنرمند ایرانی نوشت:

«درگذشت بیژن صفاری، معمار و نقاش ایرانی ما را غرق اندوهی عمیق کرد. او که پاریس را برای زندگی برگزیده بود، چندین نسل از هنرمندان ایرانی و فرانسوی را با حس نوآوری و زیبایی‌شناسی‌اش تحت تاثیر قرار داد.»

کد خبرنگار: ۱
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***