به گزارش سلام نو، رضا نوروززاده افزود: هم اکنون سدهای غیر شرب زاوین کلات، سده خواف، کمایستان سبزوار، یام سبزوار، دولت آباد چناران، بقچیز بجستان، استای تایباد، چشمه سبز گلمکان و بند گلستان در استان خراسان رضوی سرریز شده اند.
وی بااشاره به اینکه سد چشمه سبز در اختیار شورای شهر گلمکان و بند گلستان نیز متعلق به آستان قدس رضوی است، گفت: 9 سد یاد شده با وجود اینکه به خاطر کنترل سیلاب دریچه های تحتانی آنها باز شده بود، سرریز شدند.
نوروززاده سدهای غیر شرب در حال سرریز شدن استان را نیز شامل سدهای فریمان، چالی دره و قره تیکان عنوان کرد و افزود: این در حالی است که سد سنگرد سبزوار و درونگر درگز از سدهای مهم غیر شرب خراسان رضوی هستند که هنوز به مرحله سرریز شدن نرسیده اند.
* ذخایر سدهای خراسان رضوی به 44 درصد افزایش یافت
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اظهار داشت: در پی بارندگی های اخیر ذخیره آب سدهایی که آب شرب استان را تامین می کنند به 44 درصد رسیده است.
وی گفت: میزان ذخایر این سدها در مدت مشابه سال گذشته 23 درصد بود که این میزان اکنون حدود دو برابر پارسال برآورد می شود.
وی افزود: هم اکنون 697 میلیون متر مکعب آب در مخازن سدهای خراسان رضوی جمع شده است و حجم ورودی آب از ابتدای سال جاری تاکنون 460 میلیون متر مکعب بوده است.
نوروززاده اظهار داشت: سدهای دوستی، طرق، کارده و ارداک آب شرب مشهد را تامین می کنند.
* تاثیر سرریز شدن سدهای غیرشرب بر کشاورزی
مدیر بهره برداری و نگهداری تاسیسات شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: با ذخیره سازی روان آب و تکمیل ظرفیت آب مخازن سدهای غیر شرب که به مرحله سرریز رسیده اند، کشاورزان می توانند با اطمینان از حقابه تخصصی نسبت به آبیاری محصولات باغی و زراعی خود اقدام کنند.
وی گفت: در سالهای گذشته حقابه تخصصی کشاورزان به علت کاهش ذخایر سدهای استان صد در صد تخصیص پیدا نمی کرد.
وی افزود: از سوی دیگر سرریز شدن سدهای غیر شرب در برخی سازه ها نیز به تغذیه قنوات و چاههای پایین دست کمک می کند.
نوروززاده اظهار داشت: همچنین کشاورزان تا حد امکان از آبهای رهاسازی شده بر اثر سرریز سدها برای آبیاری مزارع خود استفاده کنند.
خراسان رضوی دارای 32 سد در حال بهره برداری در تربت حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است./ایرنا