طبقات رسوبی و آتشفشانی روی سطح جزیره هرمز قرار دارد که تصویر زیبایی از این جزیره را به نمایش می گذارد؛ زیرا این طبقات نمکی هرمز قسمت اعظم جزیره هرمز را پوشانده اند و نکته جالب در این خصوص این است که جنس آن نمک خوراکی است.
ارتفاع بلندترین نقطه ای که جزیره هرمز از سطح دریا دارد ۱۸۶متر است و بزرگ ترین قطر جزیره هرمز هشت کیلومتر است.
یکی از منابع درآمدی برای اهالی و ساکنان جزیره هرمز استخراج کردن و صادر کردن خاک سرخ این جزیره است.
از دیگر معادنی که در جزیره هرمز وجود دارد نمک آبی و سنگ لاشه است و مرکز جزیره هرمز، شهر هرمز است و زمین شناسان این جزیره را بهشت زمین شناسی می دانند؛ زیرا دارای خاک های مختلفی است و تنوع بالایی دارد.
یکی دیگر از نکاتی که باید در خصوص هرمز بیان کرد این است که مرکز خرید و هتل در این منطقه وجود ندارد و بسیار بکر و فاقد عناصر شهری است.
جنگل های حرّا
قشم را جزیره هفتگانه ایران می دانند که زیباترین و منحصربفردترین پدیده های طبیعی از جمله دره ستارگان تا تنگه چاه کوه در آن قرار دارد.
قشم از زیباترین مناطق ایران است که زیبایی هایش باعث شگفتی بسیاری از بازدیدکنندگان و مسافران خود می شود و جنگل های حرّا از عجایب هفتگانه شهر قشم است و به طلای سبز قشم هم مشهور است.
دلیل این که جنگل های حرّا به طلای سبز قشم مشهور است این است که زیستگاه درختانی می باشد که در آب ریشه دارند.
وسعت جنگل های حرّا ۲۲هزار کیلومتر است و موقعیت جغرافیایی آن در سواحل خلیج فارس و دریای عمان است.
یکی از پدیده های کمیاب طبیعی در سراسر جهان جنگل های حرّا است که تحت حفاظت قرار دارند.
یکی از ویژگی های درختانی که در جنگل های حرّا قرار گرفته اند این است که طول آن ها سه تا شش متر است و در تمام طول سال سبز هستند.
یکی دیگر از ویژگی های منحصربفرد درختان جنگل های حرّا این است که در طول میلیون ها سال توانستند با آب شور سازگار باشند و تغذیه خود را از آب شور بگیرند و با دفع کردن نمک این آب شور، به طور طبیعی آب را شیرین می کنند.
جنگل های حرّا دارای شرایط مناسبی هستند و این موضوع باعث شده است که زیستگاهی امن برای پرندگان مهاجر مانند حواصیل بزرگ، اگرت ساحلی، سلیم خاکستری، اگرت بزرگ، حواصیل هندی، گیلانشاه و کاکائی از مناطق گرمسیری و زیستگاه بسیار خوبی برای ماهیان، نرم تنان و سخت پوستان هستند.
سطح آب جنگل های حرّا در حالت عادی در حدود یک و نیم متر است و در زمانی که دریا در حالت مد قرار دارد درختان جنگل های حرّا زیر آب رفته و ماهی ها هم در حالت مد، هجوم می آورند و باعث می شوند که یک محل مناسب برای ماهیگیری باشد.
هر شش ساعت یکبار در جنگل های حرّا جزر و مد اتفاق می افتد و هنگامی که آب در حالت جزر قرار می گیرد به نظر می آید که این درختان جنگل های حرّا در یک زمین خشک رشد کرده اند.
غارهای نمکی در هرمز
نمک یکی از اجزای جدایی ناپذیر آب های آزاد است و در هرمز هم نمک به طور فراوان یافت می شود و غارهای نمکی در هرمز و قشم مناظر زیبایی را به وجود آورده اند و علاوه بر آن دارای قندیل های نمکی بسیار بزرگ و خاص هستند و سال ها طول کشیده است تا آن ها تشکیل شده اند.