رییس دانشگاه امیرکبیر گفت: امکان نداردکمتر از 50 سال آینده ایران خشک شود زیرا اگر این اتفاق بیفتد، ترکیه و پاکستان نیز خشک خواهند شد.

وی در پاسخ به این سوال که طبق اظهارات رییس سازمان حفاظت محیط زیست کمتر از ۵۰ سال آینده آب ایران تمام می‌شود و با بی‌آبی مواجه می‌شویم، نظر شما در این باره چیست؟ گفت: تخصص من حوزه آب نیست، اما می‌دانم که امکان ندارد، کشور ایران خشک شود، زیرا اگر این اتفاق بیفتد، ترکیه و پاکستان نیز خشک خواهند شد، ولی بحث بحران آب با توجه به افزایش جمعیت، تغییر اقلیم و بحث‌های انرژی مشکلی است که در کشور وجود دارد، البته خیلی از دانشگاه‌ها در حوزه آب فعالند و با دستگاه‌های ذیربط همکاری می‌کنند، اما هدف اصلی ما از تشکیل این کارگروهی که داریم این است که در واقع اساتیدی که در همه دانشگاه‌ها هستند و در این زمینه کارشناس و متخصص‌اند افراد برجسته را جمع کنند و به عنوان مجموعه دانشگاه‌ها روی بحث‌های کلان آب تصمیم‌گیری شود.

او ادامه داد: به هرحال تصمیماتی باید در سطوح کلان کشور گرفته شود تا شرایط برای سال‌های آینده تغییر یابد، البته در مدیریت آب به طور جدی‌تر همه دانشگاه‌ها باید کار کنند، راه‌حل‌های درست ارائه دهند که البته بخشی از این راه‌حل‌ها هم پیاده شده است و آن دسته از راه‌حل‌هایی که پیاده نشده را می‌توان در سطح بالاتری ارائه کرد./ایلنا

به گزارش سلام نو، سید احمد معتمدی (رئیس دانشگاه امیرکبیر) درباره پروژه محول شده به دانشگاه امیر کبیر در راستای حل مشکلات کشور گفت: در جلسه‌ای که چندی پیش با اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور داشتیم، مقرر شد که هر دانشگاهی مسئولیت یک محور به خصوص را داشته باشد و همچنین برای آن محورها کارگروه‌هایی نیز تشکیل شود.

وی با اشاره به پروژه‌ای که به این دانشگاه سپرده شده است، گفت: در حال حاضر مسئولیت پروژه آب را قبول کردیم. چون آب یکی از معضلات جامعه در حال حاضر است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: معاون اول رئیس جمهور نیز این درخواست و تاکید را داشت که دانشگاه‌ها بیشتر در جهت رفع مشکلات کشور حرکت کنند. پس از آن جلسه حدود دو تا سه دانشگاه در زمینه‌های مختلف اقتصادی شروع به کار کردند و هر کدام از دانشگاه‌های صنعتی‌ زمینه‌های مختلفی را انتخاب کردند.

معتمدی با بیان اینکه البته همه دانشگاه‌ها در زمینه آب پروه‌های زیادی دارند، توضیح داد: گرچه دانشگاه‌های دیگر در حوزه آب فعالیت می‌کنند، اما ما در این زمینه به صورت سازمان یافته‌تر کارمی‌کنیم تا پیشنهادهایی را به دولت و دستگاه‌های ذیربط ارائه دهیم. مسائل دیگر مثل انرژی و حمل و نقل نیز به دانشگاه‌های دیگر واگذار شده است و ما هم تصمیم  گرفتیم روی پروژه آب در کشور کار کنیم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: به هر حال پروژه‌ها در میان دانشگاه‌های مختلف تقسیم شده و هدف نهایی این است که بتوانیم نقش بیشتری را در رفع مشکلات و معضلات کشور داشته باشیم.

او تصریح کرد: مدیریت آب بحث‌های جداگانه‌ای دارد که به کشاورزی، بهره وری از آب، منابع آبی و... برمی‌گردد. موضوع آب یک مساله بسیار گسترده است که باید تقسیم بندی شود، البته ما نیروهایی قوی داریم، ولی وقتی پراکنده کار می‌کنند، شاید نتیجه کارشان خیلی نمود نداشته باشد. هدف این است که با سازماندهی که انجام می‌دهیم، همگرایی بیشتری داشته باشیم و بتوانیم با هم مسائل را مطرح و سپس حل کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه بخش‌هایی در دانشگاه امیرکبیر مسئولیت این پروژه را بر عهده دارند؟ گفت: دانشکده عمران پروژه آب و محیط زیست را دارد، همچنین بخش معدن دانشگاه امیرکبیر نیز در این زمینه فعالیت می‌کند. علاوه بر این دانشکده‌های برق و کامپیوتر نیز در جهت هوشمندسازی بحث‌های مربوط به استفاده از منابع آبی کار می‌کنند. همچنین ما بحث آب شیرین کن‌ها را هم داریم که در دانشکده مکانیک و فیزیک روی آن کار می‌شود. به هر حال دانشکده‌های مختلفی درگیر پروژه آب که به دانشگاه امیرکبیر محول شده، هستند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر در پایان با اشاره به اینکه آیا محورهای طرح آب را به طور جامع به دولت ابلاغ کرده‌اید؟ گفت: خیر، فعلا روی آن کار می‌کنیم، اما پروژه‌های بسیاری در حوزه آب داریم، ولی به طور کل درنظر داریم از امکانات همه دانشگاه‌ها استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر در خصوص تحلیل خود از وضعیت کنونی آب و در پاسخ به اینکه چرا شرایط آب به اینجا کشیده شد گفت: در این زمینه باید متخصصان جواب بدهند، ولی چند دانشکده ما در این زمینه درگیر هستند. آمار نشان می‌دهد، در این چهل سال گذشته بارش‌های کشور پایین آمده که البته این به خاطر تحولات آب و هوایی در کل جهان است و این اتفاق در خیلی از جاها افتاده است و شاید ما مقصر مستقیم نباشیم. همچنین افزایش جمعیت نیز در کاهش آب نقش بسزایی داشته است. در زمان انقلاب 32 میلیون جمعیت داشتیم و الان بیش از 80 میلیون جمعیت داریم. وقتی جمعیت افزایش پیدا می‌کند، مصرف آب هم بالا می رود.

وی ادامه داد: نکته دیگر بحث کشاورزی است؛ الگوهای کشاورزی و کشت تغییر کرده که البته بستگی به بازار و سلیقه مشتری داشته است. همه معتقدند الگوی کشت در تمام نقاط کشور متناسب با آن نقطه باید تغییر کند.همچنین استفاده بی‌رویه از آب نیز از جمله مسائل تاثیرگذار در کمبود آب است. به اعتقادم برخی چالش‌ها همچون دریاچه ارومیه که شرایط بحرانی‌تری دارد، باید به طور جدی به آن پرداخته شود تا به مراتب به نقاطی برسیم که مشکل کمتر شود.

معتمدی بیان کرد: امروز آب یکی از مهم‌ترین مسائل منطقه‌ای ما است و یک مسئله کلیدی محسوب می‌شود و اگر امروز به فکر آن نباشیم و فکرهای استراتژیک برای آن نداشته باشیم، مطمئنا به مشکلات اساسی خواهیم خورد.

کد خبرنگار: ۸
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***