به گزارش سلام نو، بهرام قاسمی با انتشار متنی با عنوان «و سخن آخر...» نوشت:
نه زبان را سرِ بیانِ فراقِ یاران است و نه واژگان را تحمل شرح داستان؛ گزیر و گریزی از رفتنِ «به هنگام» نیست و نباید باشد، شاید همیشه در تاریخ، «به هنگام» آمدن و «به هنگام» شدن و کوچ، از اقبال و بخت بلند باشد و از آموزهها و عبرتهای تاریخ. ناگزیر امروز دیگر باید رفت؛ با کولهباری سرشار از خاطرات شیرین، و گاهی و اندکی تلخ.
چشمهای بیقرار و دلواپس مدام در چشمخانه به روزهای پسین و واپس مینگرند، شاید تمنایی برای درنگ ثانیههای بیرحم که پیوسته میگریزند به آیندهای مبهم، و مجالی نمیگذارند برای باز ایستادن، گفتن و شنیدن، و بازبینی و نقد و نقادی همه آنچه بود و آن چه شد و چرایی و چگونه شدن آن.
تجربه و فعالیت قریب به سه سال در کسوتِ سخنگویی سرزمین پیر رعنای هزار افسان و هزاردستان، نشانی گرانسنگ و پر افتخار بر سینه اینجانب بود. ثبت این برگهای زرین همیاری و همراهی و همکاری، ممکن نبود مگر با همت دلدادگان این مرز و بوم در همه حوزهها، و بزرگانی که شوربختانه به هر دلیل، یا نبودِ مجالی در خور، نامی از آنان نتوانم برد.
در فصل وصل، همه اهتمام و کوششِ ما در سخنگویی و حوزه دیپلماسی عمومی، تلاشی بود برای ایجاد و تقویت جان مایه انس و الفتی که میان ما و جانِ شیفته اهالی پُر مهر و پُر جنب و جوش رسانه و دیپلماسی عمومی پدید آمد. این همکاری و ارتباط میسر نمیشد مگر در پرتو الطاف الهی و همراهیِ وزیر محترم، که همواره مشوق و حامی تعامل جدی با اصحاب رسانه بود. و باز سپاس و قدردانی بسیار که به همت صبر و متانت فراوان، تمامی کاستیها و نتوانستنها و کمبودها را سخاوتمندانه تحمل کردند. میتوان گفت و ادعا کرد که تمامی هم و غم و سعیِ ما در این سالها، تقویت گفتمانِ سازنده با همه رسانهها، فراتر از سلایق و نگرشهای گاهاً متفاوت، و برقراری تعامل حتی با شیوههایی بیرون از دایره و چارچوبهای متداول و مرسومِ اداری، و بیتوجه به روز و ساعت و زمان و زمانه بود. ما با اعتقادی راسخ به نقش رسانه و افکارعمومی، که از خوشِ روزگارِ ما بسیار تیزبین و فهیم است، در این وادی تقلایی و تلاشی را آغاز کردیم که بیشک آن را نهایتی و انتهایی نیست.
کیست که نداند صدای رسای رسانهها، صدای یک جامعه سالم، پویا، کُنشگر و آگاه است. تشریک مساعی دولت، رسانه و شهروندان، نه تنها به افزایش دانایی و آگاهی رسانهای جامعه کمک میکند، بلکه آن را به سمت توسعه و کامیابیهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سوق می دهد. رسانهها آینه تحولات اجتماعی هستند که با همگرایی ملی، انسجام درونی و اجماع نخبگان سیاسی به مظهر قدرت، اتحاد و انسجام تبدیل خواهند شد. سخنگو، یا در عبارت و عنوان کاملتر آن «سخنگو و ریاست مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای» وزارت امورخارجه، از همکاری و مساعدتِ خوب و ارزنده اکثریت قریب به اتفاق اهالی پُر مهر، فرهیخته، و پُرنشاط رسانه، به ویژه خبرنگارانِ حوزه سیاست خارجی و مدیران ارجمند جراید، خبرگزاریها، پایگاههای خبری، کارشناسان شبکههای خبری رسانه ملی و همچنین تمامی نهادهای فرهنگی، انجمنهای مردمنهاد، اساتید، مقامات دانشگاهی، ورزشی، گردشگری و میراث فرهنگی، سینما و هنر و... بهره برد. برای تمامی این الطاف و سخاوتمندی بیکران آنها سپاسگزاری و قدردانی خود را ابراز مینمایم و بار دیگر برای تمامی کاستیهای تحمیلی پوزش میخواهم.
در سال نو برای همه اهالی رسانه و فعالان حوزه دیپلماسی عمومی، حالی خوشتر و توفیق فراوان از درگاه ایزد منان آرزومندم.
درود و بدرود
بهرام قاسمی
۹۸/۱/۲۳/ایلنا