بهروز یاری منتقد فدراسیون کشتی می‌گوید بعضی‌ها در حال لابی‌گری برای تضعیف فدراسیون بعدی هستند.

به گزارش سلام نو، کشتی ایران این روزها شرایط و حال خوشی ندارد. تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی در مسابقات اخیر نتوانستند نتایج مطلوبی کسب کنند و پس از این اتفاقات بود که رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی استعفا داد. حال فدراسیون کشتی در آستانه یک انتخابات مهم است تا شانزدهمین رئیس فدراسیون را انتخاب کند. به سراغ بهروز یاری منتقد و کارشناس کشتی رفتیم و از او درباره مسائل این روزهای کشتی پرسیدیم. در ادامه مصاحبه یاری را می خوانید:

این روزها کشتی ایران در آستانه یک انتخابات مهم قرار دارد. نتایج اخیر تیم های ملی چندان رضایت بخش نبوده و ملی پوشان با افت شدید مواجه بودند. شما اوضاع کشتی ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

کشتی یک فدراسون ایرانی است و به طبع خواسته کشور ایران است. همانطور که نفت کشور ایران را بدبخت میکند مدال آوری کشتی گیران هم کشتی را به چالش کشیده است.

چطور؟

اگر مدالی در آن وجود نداشت یا گشتی گیران ما در سطح دنیا ممتاز نبودند و کشتی را به حال خودشان می گذاشتند  راحت‌تر پیگیری می‌شد. امروزه جامعه به یک باوری رسیده است که فدراسیون کشتی نباید فقط معطوف به مدال آوری باشد. یعنی فدراسیون های قبل و به ویژه فدراسون 15 کشتی را از ایران تخلیه کرده و در یک خانه کشتی مجزا دارد آن را ادامه می دهد. سرانه کشتی گیران را آوردیم در اردو فقط و فقط بحث مدال آوری مطرح است و این مسائل کشتی را از ریشه از بین برده است.

نقش فدراسیون کشتی را در این مورد چگونه می بینید؟

فدراسیون بعدی که می آید به سر کار باید یه نگاه جامع به تمام قسمتهای کشتی داشته باشد. اگر این اتفاق بیفتد شاهد روزهای بهتری در کشتی هستیم به ویژه اخلاق مداری که امروزه فقط شعار آن را می دهیم در صورتی که در عمل به آن توجه نکردیم. پیگیری بحث روانی قهرمان ها و حتی بعد از دوران قهرمان های و به چالش کشیده شدن زندگی بسیاری از قهرمانان به عنوان مثال محمد رضایی قهرمان 62 کیلوگرم 1978 مکزیک، مثل محمد بزم آور. طی شدن دوران قهرمانی نباید قهرمانان ما را به پوچی برساند زیرا که هزینه ای برای ما ندارد فقط نیاز به مدیریت و برنامه ریزی است. که ما با قهرمانان بعد از دوران قهرمانی چه میکنیم؟ در بحث ویژه امروز مثل دوران قدیم در خیابان پاتریس لومومبا یک کافه تریای است که فدراسیون قبل هنوز در آنجا برنامه ریزی می کنند و نقشه می چینند. امروز اگر رسول خادم قصد بازگشت دارد جامعه کشتی آن را قبول می کند برگردد و من هم قبول می کنم و دوباره امتحان کند و اگر فکر می کنی جواب می دهد بیا و امتحان کن. رسول خادم با آمد و رفتی که داشت، استعفایی که دفعه قبل داشت و قهر اجباری این دفعه هیچ چیزی را اثبات نمی کند اگر دوست دارد دوباره به کشتی ورود کند پس وایسا و کار کن.

شما عملکرد آقای خادم را در این چند سال چگونه می بینید؟

رسول خادم راهی را رفت که قبلا خطیب می رفت، خطیب راه یزدانی خرم را رفت، آن هم راه طالقانی را رفت، طالقانی راه فیروزپور و امیر خادم و مهندس ترکان را رفت. در اصل آفت کشتی ایران طلای علی رضا سلیمانی بود. که سیاست مداران جمهوری اسلامی دیدند با ارزان ترین نوع کار می توانند تبلیغات جهانی کنند و نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی را در دنیا را با طلای سلیمانی در سال 1989 سوئیس گرفت، به عینیت بخشیدند. سرازیر شدن پولهای بی رویه در کشتی بعد از جام جهانی 89 و توجه سیاسیون آفت کشتی شد. عملکرد سول خادم مشخص است و نیازی به گفتن من نیست.

من به عنوان منتقد فدراسیون حرف خودم را می زنم. رسول خادم مالک کشتی نیست و این کشتی است که رسول را به وجود آورد. رسول کشتی را به وجود نیاورد. حضور پدر قهرمانش در سال 1962 نشان می دهد که ایران قبل از رسول هم کشتی داشته است. قبل از او تختی و پهلوانان دیگر بوده است. کشتی از 1350 به وجود نیامده. رسول به کشتی بها نداده و کشتی امسال رسول زیاد آورده. ولی رسول خادم 6 و 7 سال بیشترین زمان مدیریت فدراسیون را به خودش اختصاص داده است. از سال 1313 تا به امروز بیشترین زمان مدیریتی مال خادم است. جامعه کشتی یک خانه را به رسول اجاره داده است و وقتی خادم می خواهد برود باید خانه را مثل روز اولش یا بهتر تحول دهد. او در این سالها فقط به قهرمانی فکر کرد و در قهرمانی هم تیم های نایب قهرمانی آزاد و فرنگی را به رتبه های 7 و 8 تنزل مقام داد. به نظرم اگر ادامه مسیر با خادم به نفع کشتی است باید برگردد و کار کند و گرنه بهتر است دست از سر فدراسیون بردارد. نباید با حمایت هیئت های کشتی استان های کشور حمید بنی تمیم را ادامه دهنده راه فدراسیون کند.

یعنی شما معتقد هستید فدراسیون تصمیم دارد گزینه خودش را برای ریاست جدید کاندیدا کند؟

الان دارند لابی گری می کنند و چندین رئیس هیئت های کشتی را استان ها را تعویض کردند. درست یا غلط نفراتی در هیئت های کشتی استان های مختلف صاحب رای هستند که اشراف کامل به کشتی ندارند که در عزل و نصب های سنوات گذشته زیر بلیط رسول خادم قرار گرفتند. بعنوان مثال ریئس هیئت استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد و کرمان. این هیئت کشتی ها در سطح ملی که نه در سطح باشگاهی هم کشتی نگرفتند. بینش کشتی ندارند ولی سرسپرده خادم هستند. خادم میخواهد فدراسون بعدی ضعیف باشد یا حرف گوش کن خود خادم باشد. با جلساتی که با مسئولین فدراسیون کشتی در کافه تریا میگذارد در حال مهندسی  انتخابات فدراسیون بعدی هستند. من عاشق دوران قهرمانی خادم بودم و  معتقدم در کشتی آزاد هیچکس مانند رسول خادم نبود ولی سیاست مدیریتی خادم کشتی را به قهقرا برده و در هزار بُعد می توانسته کار کند ولی همه را فدای قهرمانی کرده است. در قهرمانی هم راه به جای نبرده است زیرا که رسول فکر می کند تنها ایرانی است که کشتی بلد است.

در این شرایط چه باید کرد؟

یکبار رسول در مصاحبه ای گفته بود که مردم و کارشناسان تحلیل های دبستانی می کنند. یعنی همه تحلیل دبستانی می کنند اما آقای خادم تحلیل فوق دکتری می کند؟ در حالی که حمایتی که از برادان خادم در طول دوران قهرمانی شد را از یک بچه گربه می کردی، آن بچه گربه قهرمان جهان می شد. نوروز نظری که هفته گذشته دار فانی را وداع کرد با مرگش جان 5 نفر را نجات داد در صورتی که خادم با حیاتش کشتی را کشت.

یکی از سرمایه های ملی ما مالی و اقتصادی است دیگریش جوانانی هستند ک به این عرصه ورود می شوند. ما بیشترین ورودی جوانان به کشتی را در دنیا داریم، حتی از شوروی بیشتر اما رسول از این سرمایه هم به نفع خودش بهره برداری سیاسی کرد و ادامه دهنده مسیر سیاست حاکم بر کشور است. این چالشی که رسول در این زمان دارد انجام می دهد باید از سوی مسئولین وزارت ورزش خنثی شود.

این روزها بعضی افراد دارند به کشتی ایران خیانت می کنند. خیانت دوستان در حد خیانت بابک زنجانی به جمهوری اسلامی است و اگر زنجانی اعدام می شود ولی دوستان اعدام نمی شوند به آنها لطف می کنیم./خبرآنلاین

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

پربازدید

پربحث

اخبار عجیب

آخرین اخبار

لینک‌های مفید

***