سلام نو- سرویس سیاسی: چهارمین کنگره حزب ندای ایرانیان در حالی در برج میلاد برگزار شد که حضور چهره هایی چون محمدجواد ظریف، غلامحسین کرباسچی و علی شکوری راد، حجت الاسلام موسوی لاری، محسن هاشمی، تنی چند از اعضای شورای شهر و ... جذابیت بیشتری به این کنگره داده بود.
به گزارش سلام نو، در روزهایی که فعالیت در احزاب رونق زیادی ندارد کنگره ندا با دعوت از ظریف توانست توجه رسانه ها را به خود جلب کند. حضور دبیرکل اتحاد و کارگزاران به عنوان احزاب تاثیرگذار در اردوگاه اصلاح طلبی و سخنرانی آنها در کنگره ندا در نوع خود قابل توجه بود. چهارمین کنگره حزب ندا در شرایطی برگزار شد که به نظر می رسید پرجمعیت ترین کنگره این حزب در قیاس با سال های گذشته بود.
حضور وزیر امور خارجه در یک حزب
حضور وزیر امور خارجه در کنگره یک حزب سیاسی واکنش های زیادی را به همراه داشت. اگر چه ظریف در سخنان خود در این کنگره تاکید کرده بود که او از ابتدا به خاطر حضورش در وزارت خارجه هیچگاه به مسائل مربوط به سیاست داخلی ورود نکرده است اما منتقدان او می گویند حضور در کنگره یک حزب اصلاح طلب معنا و مفهوم خاصی دارد. با این وجود ظریف در این باره اظهار کرده است که سابقه دوستی او با صادق خرازی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان تنها دلیل او برای حضور در کنگره این حزب بود.
ظریف در این کنگره با بیان اینکه حوزه سیاست خارجی حوزه درگیری های جناحی نیست، بیش از همه به نقش مردم در قدرت حکومت ها اشاره کرد. اما انتقاد ظریف از صداوسیما و روزنامه کیهان درباره اخباری که به زعم وزیر امور خارجه غرور ملی را خدشه دار می کند بیش از همه مورد توجه رسانه ها و کاربران فضای مجازی قرار گرفت.
پوسترچسبانی و انتقاد از اصلاح طلبان
سخنان صادق خرازی، دبیر کل حزب ندای ایرانیان مبنی بر اینکه اعضای احزاب نباید پوسترچسبان دولت باشند و همچنین نقد او نسبت به اصلاح طلبان از نکات جالب این کنگره بود. سفیر اسبق ایران در سازمان ملل با بیان اینکه ما دارای اندیشه سیاسی و مطالبه سیاسی هستیم و در انتقاد از حمایت بی قید و بند اصلاح طلبان از روحانی اظهار کرد: رأی یکایک مردم برای این نبوده که نشاط سیاسی از کشور رخت ببندد و به نام مردم و اصلاحات حرف خود را به دروغ به مردم بگویید و مردم را نشانه بگیرید.
خرازی همچنین بیان کرد: کنشگران سیاسی هوشمندانه تجربه سال ۸۴ را تکرار نخواهند کرد که نتیجه اش آن گرفتاری بزرگ و هدر رفتن استعدادها و ظرفیتهای کشور می شود.
این سخنان خرازی واکنش سایت مشرق، رسانه نزدیک به جبهه پایداری را به همراه داشت. مشرق در گزارشی با ادبیاتی نامتعارف در فضای رسانه ای نوشت: آنچه که در جریان حمایت و عاشقانگی جریان چپ با آقای روحانی طی ۶ سال گذشته رخ داد؛ چیزی غیر از یک پوسترچسبانی نبود! آن هم پوسترچسبانی از نوع زورکی کما اینکه چپ ها بدون هیچ فراخوانی از جانب روحانی، در سال ۹۲ و ۹۶ از او حمایت کردند، بر فدایی بودن برای روحانی تأکید داشتند و برایش «تَکرار» کردند.
غیبت میهمان اصولگرای کنگره ندا
برگزاری میزگردی برای بررسی نسبت احزاب و منافع ملی با دعوت از دبیران کل سه حزب معروف از دیگر برنامه های ویژه ای بود که مسئولان برگزاری کنگره حزب ندا ترتیب داده بودند. محمدنبی حبیبی، غلامحسین کرباسچی و علی شکوری راد دبیران کل احزاب موتلفه اسلامی، کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت میهمانان این میزگرد بودند که البته حبیبی، دبیرکل موتلفه و تنها چهره اصولگرای این میزگرد در جمع حضور پیدا نکرد. عدم حضور مهمان اصولگرای کنگره حزب ندا واکنش خرازی و کرباسچی را به همراه داشت.
دبیرکل حزب ندا خاطرنشان کرد: دو بار تلفنی با حبیبی هماهنگی لازم برای حضور در کنگره را انجام داده است. اما اوعلی رغم وعده قبلی از حضور در کنگره حزب ندای ایرانیان استنکاف ورزیده است. خرازی همچنین از شعارهای اصولگرایان برای صحبت پیرامون وحدت و گفت و گوهای ملی انتقاد کرد.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران هم در پنل تخصصی کنگره حزب ندای ایرانیان با اشاره به حضور نیافتن دبیرکل حزب موتلفه در این مراسم با طعنه به حبیبی بیان کرد: اگر آقای حبیبی در این جلسه حضور داشتند احتمالا مناقشه ای با ایشان داشتم. او افزود: مناقشه در این بود که زمانی در این کشور یک سازمان محرمانه قیام کرد و فکر می کردند منافع ملی در این است که شروع به ترور افرادی کنند که به زعم آن ها خلاف منافع ملی کشور بودند. کرباسچی همچنین گفت: زمانی موتلفه اسلامی مدعی بود و زمانی فداییان اسلام فکر می کردند اگر فردی از عناصر خاص را ترور کنند منافع ملی تامین میشود. ریشه های این اندیشه ممکن است به زمان های معاصر هم برسد و جمع هایی فکر کنند که ترور فیزیکی یا شخصیتی در کشور منافع ملی را تامین می کند.