به گزارش سلام نو، احمد صادقی در دیدار با نمایندگان مجمع استان تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیریت بحران شهر تهران از سال ۱۳۸۱ بر عهده شهرداری تهران است، اظهار کرد: بر اساس بودجه هایی که در شورای شهر تهران مصوب شده طی ۱۰ سال گذشته ۵٠٠٠میلیارد تومان در بحث مدیریت بحران شهر تهران هزینه شده است.
وی با بیان اینکه امروز در شهر تهران جایگاه های مدیریت بحران در سطح نواحی ساخته شده است، عنوان کرد: همچنین برای استانهای معین نیز مکان هایی را در نظر گرفته ایم تا هنگام حوادث بزرگ در آنجا مستقر شوند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه در زمان حوادث سایر دستگاه ها در مرکز فرماندهی ستاد حاضر میشوند، گفت: امروز با سایر دستگاهها به یک ادبیات مشترک رسیدیم، البته این یک بحث جدید است زیرا مدیریت بحران در تهران سابقه ای کمتر از ۱۰ سال دارد. علیرغم اینکه ما یک کشور حادثهخیز هستیم، باید تجربیات خود را به دانش تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه مدیریت بحران بسته به حادثه متفاوت است، عنوان کرد: امروز در بحث سیل آق قلا وزیر کشور مدیریت بحران را برعهده دارد،زیرا سیلدر آق قلا به یک موضوع ملی تبدیل شده است، همین طور تغییر قانون در مجلس اتفاق افتاد و وزیر کشور به عنوان مدیر بحران شهر تهران انتخاب شد.
صادقی ادامه داد: ما در سطح بندی مدیریت بحران دچار مشکل هستیم و زمانی که بحران اتفاق میافتد هیچ کسی پاسخگو نیست.
وی با بیان اینکه ما تجربه مدیریت یکپارچه شهری را نداریم، تصریح کرد: این در حالیست که ما تجربه مدیریت بحران یکپارچه را داریم و باید از تجربیات خوب خود برای رسیدن به یک نقطه مطلوب استفاده کنیم، البته برای این موضوع نیازمند حمایت های لازم هستیم تا بتوانیم در صورت لزوم مطالبه گری کنیم. اگر چه در برنامه های توسعه ای مدیریت ریسک کمرنگ است و ما باید مدیریت ریسک را جایگزین مدیریت بحران کنیم.
وی در توضیح اقدامات انجام شده به منظور پیشگیری از وقوع خسارت ناشی از سیل در تهران توضیح داد: بر اساس گزارش هواشناسی که اعلام میکرد بارندگیها در روز دوشنبه بیشتر از حد پیش بینی شده است ستاد مدیریت بحران تشکیل شد و همه دستگاهها به حالت آمادهباش درآمدند و تفرجگاه های تهران از جمله دربند، فرحزاد، بوستان نهج البلاغه، کن و خرگوش دره تعطیل شدند و نیروی انتظامی نیز اجازه اسکان در کنار رودخانه ها و پارک خودروها در نقاط حساس را به شهروندان نمیداد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: هواشناسی اعلام کرده بود که ساعت سه و نیم تا ۸ شب روز دوشنبه میزان بارش باران بیش از پیش بینی خواهد بود و احتمال وقوع سیل وجود داشت به همین دلیل جلسه با حضور استاندار تهران تشکیل شد و لحظه به لحظه دبی رودخانه های شهر تهران با حضور همه دستگاهها پایش می شد.
صادقی یکی از مشکلات در زمینه مدیریت بحران را کمبود منابع به منظور اجرای مصوبات مدیریت بحران عنوان کرد و گفت: دستگاهها همکاریهای لازم را دارند اما وقتی قرار می شود بر اساس مصوبات مدیریت بحران مقاوم سازی شبکه های زیرساخت انجام شود، اعلام می کنند که اعتبارات لازم را در این زمینه ندارند به همین دلیل باید اعتبارات نیز تامین شود.
براساس گزارش شهرنوشت، وی تاکید کرد: تا ظهر مجددا گزارشات هواشناسی را بررسی میکنیم البته گزارشهای هواشناسی حاکی از آن است که تا شنبه شب آرامش جوی وجود دارد و با توجه به مانور خوبی که انجام شده است تا تیرماه که ممکن است به دلیل گرم شدن هوا مجددا احتمال وقوع سیل در تهران وجود داشته باشد، اما نگرانی در این مورد نیست./ایسنا