گفتنی است یکی از لذتهای سفر، غذا خوردن است اما به دلیل اینکه در طول سفر به امکانات مناسب بهداشتی دسترسی وجود ندارد از این رو بهتر است نکات بهداشتی را رعایت کنیم تا در طول سفر با مشکلی مواجه نشویم.
بدیهی است یکی از نکات لازم که باید در طول سفر مراعات شود این است که در طول سفر باید از لبنیات و مواد پروتئینی تازه و استاندارد استفاده شود چرا که در غیر این صورت امکان بروز بیماری در فرد وجود دارد.
یکی دیگر از نکات بهداشتی لازم این است که در طول سفر از خرید میان وعدههای غذایی مانند لواشک، باقلا، لبو، پیراشکی و سمبوسه خودداری کنید.
باید در نظر داشت که بهتر است آب اشامیدنی را نیز از منابع مطمئن تامین کرد و تا حد امکان از بطریهای آماده آب استفاده کنید.
توجه و دقت به تاریخ انقضای مواد غذایی بسته بندی شده نیز بسیار حائز اهمیت می باشد چرا که در غیر این صورت احتمال بروز مسمومیت نیز وجود دارد.
لازم به ذکر است که در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده باید به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف آنها را جوشاند.
از سوی دیگر توصیه می شود که از مصرف سالاد و سبزیجات در رستورانها پرهیز کنید چرا که در صورت عدم شست و شوی مناسب آن حتمال بروز عفونت در معده نیز وجود دارد.
گرم کردن کامل غذا نیز یکی دیگر از نکات بهداشتی در طول سفر است از این رو باید در هنگام توقف برای صرف غذا، غذا را به طور کامل حرارت داد، چرا که در زمان نگهداری غذا در سفر( فاصله بین خوردن و صرف غذا) میکروبها در مواد غذایی رشد میکنند.
باید در نظر داشت که شست و شوی کامل و درست دست ها قبل از خوردن غذا نیز بسیار حائز اهمیت می باشد.
یکی دیگر از توصیه های بهداشتی به هنگام سفر عدم شستن ظرفهای غذا را در آب رودخانه می باشد، چرا که احتمال وجود باکتری و آلودگی در آب رودخانه وجود دارد.
آنچه مسلم است استفاده از غذاهای نیمه مرطوب مانند عدس پلو، لوبیا پلو و ماکارونی می تواند گزینه های مناسبی برای طول سفر باشد، همچنین توصیه می شود که زمان پخت غذاها نیز به صورت کامل انجام شود و از خوردن تخممرغ عسلی پرهیز کنید.
در خاتمه باید خاطر نشان کرد که در طول سفر بهتر است که غذاها را تا حدامکان، خودتان تهیه کنید.