به گزارش سلام نو، چهارمحال و بختیاری با اقلیم متنوع استان چهار فصلی است که با جاذبه های گردشگری بیشمار مقصد مناسبی برای سفرهای نوروزی است.
شهرستان کوهرنگ از مناطق کوهستانی با جاذبه های طبیعی متعدد و مردمان مهمان نواز از مهمترین مناطقی است که گردشگران و مسافران نوروزی می توانند با سفر به این شهرستان تجربه سفر به منطقه چهارفصل را تجربه کنند.
قله های زردکوه بختیاری که سرچشمه زاینده رود، کارون و دز است در همین منطقه قرار دارد. این منطقه جای شلوغی نیست. مردمش از ایل بختیاری هستند و به مهمان نوازی معروفند. در بیشتر جاهایش هم عشایر بختیاری در گوشه و کنار، سیاه چادرهایشان را برپا کرده اند.
تصور چنین بهشتی در دامنه های زاگرس سخت نیست.
شهرستان کوهرنگ با مرکزیت شهر چلگرد در فاصله 88 کیلومتری مرکز استان با مساحت 3684 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 35 هزار و 915 نفر خاستگاه جامعه عشایری و قطب گردشگری استان شامل 3 بخش 2 شهر و 7 دهستان و با ارتفاع 2480 متری از سطح دریا بلندترین شهر کشور قرار دارد.
در شهرستان کوهرنگ ضمن تجربه آرامش بهاری در دامنه های سرسبز منطقه بازفت این شهرستان می توان در پیست اسکی چلگرد و کوه های اطراف لذت اسکی و بازی های زمستانی را تجربه کنید.
ایل راه های عشایری، آداب و رسوم، فرهنگ خاص، زندگی کوچ نشینی، محل سکونت، پوشاک، خوراک و صنایع دستی عشایر می تواند برای گردشگران جذاب باشد.
عشایر برون کوچ استان در مناطق قشلاقی استان خوزستان هستند و رفته رفته بار سفر بسته و به استان کوچ می کنند و در کنار عشایر درون کوچ استان مناظر زیبایی را به تصویر می کشند.
از جاذبه های گردشگری طبیعی این شهرستان می توان به آبشار شیخ علیخان، آبشار تونل اول کوهرنگ و سد کوهرنگ، چشمه کوهرنگ، چشمه دیمه، چشمه دزداران صمصامی، چشمه پرک و سرداب غلام آباد، حاشیه رودخانه بازفت، چشمه مورز بازفت، دشت لاله های واژگون، پیست اسکی کوهرنگ، ارتفاعات و یخچال های دائمی زردکوه بختیاری، حاشیه رودخانه زاینده رود(تنگ گزی)، غار یخی چما، مناطق زیبای توف سفید و بازفت و روستای پلکانی و شگفت سرآقاسید اشاره کرد.
ایلراه پلکانی پل خدا آفرین(بازفت)، نقوش برجسته الگی و شیرین اوبازفت، امامزاده شاهزاده ابراهیم روستاد گردوعلیا، امامزاده شاه عبدالعظیم بیرگان، بقایای قلعه دهناش و بقایای قلعه تبرک بازفت، امامزاده سیدسعید چلگرد، امامزاده سیدعیسی روستای سرآقاسید، بردگوری های بازفت و شیرسنگی هم از اماکن تاریخی- مذهبی شهرستان کوهرنگ به شمار می رود.
صنایع دستی رایج در این شهرستان نیز عبارتند از انواع بافته های داری و عشایری نظیر گلیم، جاجیم، خورجین و البسه محلی و سرمه دوزی و از سوغات محلی این شهرستان می توان به گیاهان دارویی و سبزیجات طبیعی، انواع لبیات و عسل طبیعی اشاره کرد.
از روستاهای هدف گردشگری این شهرستان نیز می توان به دیمه، سرآقاسید و شیخ علیخان اشاره کرد.
روستای کوهستانی شیخ علیخان از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ است.
در گذشته نام روستا سپید دیوان بوده چون ارتفاعات اطراف روستا مایل به سفید هستند آن را سپید دیوان نامیده بودند. ولی بعدها شیخ علیخان نام یکی از بزرگان روستا تغییر نام داد.
یکی از سرشاخه های رود کارون با نام آب کوهرنگ در یک کیلومتری روستا جریان دارد.
این روستا در گذشته یکی از اتراقگاه های ییلاقی عشایر بختیاری بود که بعدها ( طی قرن اخیر) به روستا تبدیل شده است.
آبشار زیبای شیخ علیخان نیز از مهمترین جاذبه های گردشگری این روستا به شمار می آید.
آیین های مذهبی و سنتی ساکنان این روستا از قبیل آوازهای محلی در روزهای شادی و نوای حزن انگیز ساز چپ در عزاداری ها، جاذبه ای منحصربه فرد است.
دیمه هم از ییلاق های عشایر بختیاری بوده که در قرن اخیر به روستا تبدیل شده است. چشمه دیمه معروفترین اثر طبیعی این روستا به شمار می آید. چشم اندازهای طبیعی، مراتع سرسبز و حاصلخیز همراه با جریان و جوشش چشمه زیبای دیمه شرایط مناسبی را برای تفریح فراهم آورده است.
روستای سرآقاسید در گذشته یکی از اتراقگاه های ییلاقی عشایر بختیاری بوده که طی قرن اخیر به روستا تبدیل شده است. این روستا با آب و هوای معتدل و چشم اندازهای زیبای طبیعی و علاقمندان به ورزش های کوهستانی است./ایرنا