سلام نو پلاس+: در شهر باستانی بامیان در نزدیکی یکی از کوههای ماسهسنگ جاده ابریشم مجسمه های جذابی از بودا وجود داشت که متاسفانه در سال 2001 دو مجسمه با عظمت این بنا توسط طالبان از بین رفت. این مجسمه ها با 1500 سال سابقه زمانی که از بین رفت بازخوردهای زیادی از سراسر جهان به همراه داشت.
در ماه مارس سال ۲۰۰۱ بود که طالبان با مواد منفجره اقدام به سست کردن پایههای مجسمه کردند و سپس بخشی از مواد منفجره را در قسمت بالایی مجسمه قرار داده و آن را به قطعههای ریزی تبدیل کردند. ملاعمر، رهبر وقت طالبان که نام نیکی از خود در تاریخ به جا نگذاشته بعد از این اتفاق از اقدام خود دفاع کرد و در توجیهات احمقانه ای گفت: برنامهاز پیش تعیین شده ای برای از بین بردن بودای بامیان نداشتم. خارجیهایی را میدیدم که از من درخواست میکردند تا به آنها اجازه دهم به افغانستان بیایند و بودای بامیان را تعمیر کنند و هزینه زیادی برای تعمیر آن متقبل میشدند. این درحالی بود که میلیونها افغانی گرسنه در این کشور زندگی میکرد، آنها به جای کمکهای بشردوستانه در فکر تعمیر و ترمیم مجسمهای بیجان بودند. به همین دلیل تصمیم گرفتم تا بودا را تخریب کنم تا دیگر شاهد این موضوع نباشم.
با توجه به اینکه آیین بودا یا بودیسم زمان طولانی به عنوان یکی از مذاهب رسمی شبه قاره هند و آسیای مرکزی شناخته میشد در اوایل دوره کوشانی در هند بود که در مسیر جاده ابریشم مجسمههای بودای متعددی ساخته شد. همچنین در نزدیکی آنجا صومعهها و زیارتگاههای زیادی نیز برای بودا ساخته شد.
در داخل غارهای ناحیه بامیان افغانستان پر است از نقش های بودا چرا که زیارتگاههایی بودایی معمولا در کوه ساخته و با دیوارهایی احاطه میشدند، یا افراد داخل غار را برای ساختن زیارتگاه استفاده میکردند.
نقل است که در قرن نهم در این منطقه جنگی مذهبی درمیگیرد . در این جنگ حکام مسلمان افغانستان که خیلی دل خوشی از وجود نمادهای مذهب بودا در افغانستان نداشتند با وجود این نمادها مخالفت جدی می کنند. هجدهمین امپراتور مغول و شاه نادر افشار در زمان حکومت خود بارها قصد داشتند تا این بوداها را با خاک یکسان کنند، با این حال بزرگی این مجسمهها بهاندازهای بود که آنها توانستند تنها به بخشی از ساختار آن آسیب برسانند تا اینکه در نهایت شاه عبدالرحمن خان یکی از پادشاهان این سرزمین توانست باقی مانده این اثر را به صورت کامل از بین ببرد.